Ademtherapie

Sven Honing ; Ademcoach van ZUID

Ademhaling

Veel mensen denken dat de meeste energie uit voeding komt, maar de adem is voor 80% verantwoordelijk voor jouw energieniveau. Je kan immers maar een paar minuten zonder adem, maar dagen lang zonder water en weken zonder eten.

De potentie van de ademhaling is enorm!

Tibetaanse monniken kunnen hun lichaam warm houden in een omgevingstemperatuur van -25, door hun ademhaling aan te passen. De freediver Stig Severinsen kan zijn adem 22 minuten lang inhouden en Wim Hof (the Iceman) is houder van meer dan twintig wereldrecords. Zo zat hij een uur en vijftig minuten tot zijn kin in een bak met ijs, beklom hij in zijn zwembroek de Mount Everest tot 7400 meter, rende een marathon in de woestijn in Namibië zonder te drinken en zwom vijftig meter onder poolijs.

 In al deze gevallen gebruiken ze specifieke ademtechnieken die ook jij kan leren!

The key to the yogi’s teaching is this: when we experience for ourselves, or witness in another person, something that we’ve once believed to be impossible, we are freed in our beliefs to transcend those limitations in our own lives

Effecten van ademhalingstechnieken

De diverse technieken zijn erop gericht om een toevoer van energie te geven en opgeslagen spanning te ontladen. Onbewust hebben we veel spanning opgeslagen, die zich kan gaan uiten in fysieke en emotionele klachten. In de eerste sessie zal je al voelen wat er in je lichaam verandert, doordat er stress vrijkomt, er inzichten ontstaan of doordat de pijn wordt verzacht of verdwijnt. Deze effecten kunnen langer aanhouden en kunnen door middel van regelmatige sessies en training worden versterkt. Dit kan leiden tot minder noodzaak aan slaap, beter slapen en sneller in slaap komen. Tevens geeft het een verbeterde weerstand, krijg je meer energie, waardoor je met een fitter gevoel de dag begint en doorkomt. Ook herstel je sneller na fysieke inspanning doordat je de afvalstoffen optimaler afvoert (20 procent gaat via urine en 80 procent via de ademhaling). Daarnaast helpt het om je hoofd leeg te maken en tot rust te komen.

Wie ben ik als ademcoach

Mijn achtergrond als behandelaar en als ademcoach bestaat uit meer dan 25 jaar ervaring in fysiotherapie, acupunctuur, kruidengeneeskunde. In 2010 heb ik de opleiding gevolgd tot ademcoach in de transformational breathing en sinds die tijd heb ik me verdiept in de praktijk en theorie van diverse ademtechnieken. Deze combinatie van geneeskunde biedt me een breed spectrum aan inzichten en technieken om jou te begeleiden.

Vergoeding
Chinese geneeskunst maakt ook gebruik maakt van ademhalingstechnieken en preventieve behandelingen, waardoor deze sessies onder acupunctuur mogen worden gedeclareerd.

Contact