Bouwjaar: 1985

Lopen stond bij mij van jongs af aan al gelijk aan sportiviteit.

Op 5 jarige leeftijd startte mijn sportieve loopbaan officieel met de volkssport voetbal. 6 jaar later bleek dat ik talent had en maakte de overstap van de lokale voetbalvereniging naar NAC Breda. Uiteindelijk heb ik hier 7 jaar lang met veel plezier gespeeld om vervolgens nog 5 jaar elders op 2e en 1e klasse amateur te spelen.
Door mijn positie in het veld , rechtervleugelverdediger, waren kracht en snelheid de basis voor goed of slecht presteren. Om deze zo optimaal mogelijk te houden, heb ik vele vormen van fitness geprobeerd, van hometraining tot allerlei speciale schema’s in de sportschool.

Uiteindelijk kwam ik in 2007 door de film 300 in aanraking met CrossFit. Buiten het feit dat het voor de Spartanen hielp in hun strijd tegen de Perzen bleek het ook voor mij de ideale combinatie van bewegingsvormen om optimaal te kunnen presteren.
De kracht, explosiviteit en snelheid die ik door deze nieuwe trainingsmethodiek ontwikkelde, kwamen volledig tot hun recht op het veld.

In de loop der jaren groeide mijn interesse in CrossFit en ontwikkelde ik mezelf zowel in de rol van atleet als coach.

Bijzondere resultaten als CrossFit Atleet

1e plaats Benelux kampioenschap 2010
4e plaats Benelux kampioenschap 2011
12e plaats Europees kampioenschap 2010 (CrossFit Regionals)
30e plaats Europees kampioenschap 2011 (CrossFit Regionals)
37e plaats Europees kampioenschap 2012 (CrossFit Regionals)

Omdat ik aan den lijve heb ondervonden dat veel fitnessprogramma’s en hypes niet werken en dat uitblijvende resultaten tot frustraties kunnen leiden, heb ik in 2012 besloten om minder (CrossFit) wedstrijden te gaan doen om mijn ervaring over te kunnen gaan brengen op zo veel mogelijk mensen. Ik wil laten zien dat er wel degelijk een trainingsmethodiek bestaat die plezier, uitdaging en resultaat samen kan brengen. Welkom bij CrossFit Zuid.