Zuid in een notendop

Crossfit ZUID is voortgekomen uit de zoektocht van 3 jonge, enthousiaste, leergierige mannen naar een fit, sterk en gespierd lichaam. Dat laatste is niet helemaal gelukt…  😉

Verstand komt echter met de jaren en gelukkig kwamen we er achter dat ons ware doel een andere invulling kende. Fit en sterk was te meten in vrijheid en vertrouwen. Gespierd.. tja.. ook dat is voor iedereen anders in te vullen.

De oprichters Halim, Leroy en Kevin hebben, net als een zeer groot deel van de bevolking, de gevestigde paden bewandeld op het gebied van fitness. Elke week de sportschool in, hangend in de machines, hopend op een goed resultaat. Dit resultaat bleef uit dus de zoektocht naar iets leukere, betere (en snellere 😛 ) methode bleef doorgaan.

Crossfit

In 2007 ontdekten we het, nog in de kinderschoenen staande concept en inmiddels fenomeen Crossfit. We waren direct verkocht. Dit bood ons alles wat we zochten: richting, variatie, uitdaging, resultaat en heel veel plezier. Er was echter 1 nadeel aan deze vorm van training. Er waren op dat moment slechts een handjevol mensen in Nederland die de term Crossfit kenden, laat staan beoefende.
Het resulteerde in jaar in jaar uit trainen waar we maar konden: De achtertuin van vader en moeder Naarden (ouders van Kevin en Leroy) vormden jarenlang het episch centrum maar ook bossen en viaducten waren niet veilig voor onze capriolen. Zo nu en dan weken we zelfs uit naar bevriende Crossfitters in het buitenland.

Het vinden van deze methode was 1. Maar het daadwerkelijk uitoefenen van Crossfit was een tweede. We “moesten” ineens gewichtheffen, in ringen hangen en op onze handen kunnen staan. Hoe dan?!

Backyard Beasts

Vanaf die periode hebben we onze kennis en kunde bijgespijkerd door overal in Europa seminars, workshops en trainingen te volgen. Ons voornaamste doel was om zelf een betere CrossFitter te worden.
Naast veel kennis groeide ook onze kunde. Crossfit groeide gestaag door als fitnessmethode maar ook als sport.
We besloten het gokje te wagen en officieel deel te nemen aan Crossfit wedstrijden. Gezien wij op dat moment nog leuk mee konden komen op zowel nationaal als internationaal niveau, ‘n de enige waren die in de achtertuin trainden, stonden we binnen no-time bekend als de Backyard Beasts.

Crossfit Zuid

Pas in 2012 achtte we ons capabel genoeg om Crossfit over te kunnen brengen op andere mensen. Tezamen met vader Naarden zijn we gaan bouwen en openden we de deur van CrossFit Zuid in 2012 (160m2). Naarmate we meer mensen door onze deur kregen, begrepen we hoe divers en uiteen wensen en behoeften lagen en dat ons pand te klein was voor wat we wilden. In 2015 schakelden we wederom vader Naarden in voor de verbouwing van ons nieuwe pand (1000m2) en in 2016 verbreedde we onze visie door ons verder te scholen op voeding, slaap en stressmanagement.

Your Playground

Wij evolueerden tezamen met het publiek dat we trainden en daarmee ook onze service, onze visie en onze missie. Zo is Crossfit Zuid uitgegroeid tot een plek waar leuk sterk en fit worden én het menselijk contact centraal staat.
Een plek waar ieder persoon, ongeacht zijn achtergrond, gesteldheid of interesse, kan komen werken aan zijn/haar gezondheid en fitness. Of je nu gewoon lekker wil trainen onder de beste begeleiding of in een leuke groep mensen je hoofd kan leeg maken.

Crossfit ZUID is YOUR PLAYGROUND.

Tot snel!