VAN “BACKYARD BEASTS” NAAR “YOUR PLAYGROUND”

Crossfit ZUID is voortgekomen uit de zoektocht van 3 jonge, enthousiaste, leergierige mannen naar een fit, sterk en gespierd lichaam.

Dat laatste is niet helemaal gelukt…

Verstand komt echter met de jaren en gelukkig kwamen we er achter dat ons ware doel een andere invulling kende.
Fit en sterk was te meten in vrijheid en vertrouwen. Gespierd.. tja.. ook dat is voor iedereen anders in te vullen

ZUID IN EEN NOTENDOP.

De oprichters Halim, Leroy en Kevin hebben, net als een zeer groot deel van de bevolking, de gevestigde paden bewandeld op het gebied van fitness. Elke week de sportschool in, hangend in de machines, hopend op een goed resultaat. Dit resultaat bleef uit, dus de zoektocht naar een iets leukere, betere (en snellere) methode bleef doorgaan.

In 2007 ontdekten we het nog in de kinderschoenen staande concept en inmiddels fenomeen Crossfit. We waren direct verkocht. Dit bood ons alles wat we zochten: richting, variatie, uitdaging, resultaat en heel veel plezier. Er was echter 1 nadeel aan deze vorm van training. Er was op dat moment slechts een handjevol mensen in Nederland die de term Crossfit kende, laat staan beoefende.
Het resulteerde in jaar in jaar uit trainen waar we maar konden: de achtertuin van vader en moeder Naarden (ouders van Kevin en Leroy) vormden jarenlang het episch centrum maar ook bossen en viaducten waren niet veilig voor onze capriolen. Zo nu en dan weken we zelfs uit naar bevriende Crossfitters in het buitenland

Het vinden van deze methode was 1. Maar het daadwerkelijk uitoefenen van Crossfit was een tweede. We “moesten” ineens gewichtheffen, in ringen hangen en op onze handen kunnen staan. Hoe dan?!

 

 

Vanaf die periode hebben we onze kennis en kunde bijgespijkerd door overal in Europa seminars, workshops en trainingen te volgen. Ons voornaamste doel was om zelf een betere CrossFitter te worden.
Naast veel kennis groeide ook onze kunde. Crossfit groeide gestaag door als fitnessmethode maar ook als sport.
We besloten het gokje te wagen en officieel deel te nemen aan Crossfitwedstrijden. Gezien wij op dat moment nog leuk mee konden komen op zowel nationaal als internationaal niveau, en de enige waren die in de achtertuin trainden, stonden we binnen no-time bekend als de Backyard Beasts.

Pas in 2012 achtten we ons capabel genoeg om Crossfit over te kunnen brengen op andere mensen. Tezamen met Vader Naarden zijn we gaan bouwen en openden we de deur van CrossFit Zuid in 2012 (160m2). Naarmate we meer mensen door onze deur kregen, begrepen we hoe divers en uiteen wensen en behoeften lagen en dat ons pand te klein was voor wat we wilden. In 2015 schakelden we wederom vader Naarden in voor de verbouwing van ons nieuwe pand (1000m2) en in 2016 verbreedden we onze visie door ons verder te scholen in voeding, slaap en stressmanagement.

Wij evolueerden tezamen met het publiek dat we trainden en daarmee ook onze service, onze visie en onze missie.

Het resultaat: Rebranding in 2016 naar PhysiQ Fitness.

Uitspraak: “Fysiek.”
Gedachtegang: een goed functionerend lichaam.
Op schrift met IQ omdat: Wij nadenken over onze dienstverlening en dat we altijd verantwoording kunnen afleggen achter het “waarom” we iets doen. Het geeft ook aan dat we altijd blijven leren.

PhysiQ Fitness dekte de lading (ons aanbod) op dat moment beter dan CrossFit Zuid, Onze dienstverlening bestond inmiddels uit meer dan alleen CrossFit groepstrainingen. Personal training, maatwerkprogramma’s en diverse cursussen op het gebied van bewegen en leefstijl. Kortom, een volledig scala aan diensten waarmee we zo veel mogelijk mensen helpen met het bereiken van fysieke vrijheid.

In 2018 haakte Leroy af als onderdeel van het bedrijf en koos voor zijn eigen pad. In 2019 vond Halim ook een ander levensdoel waardoor vanaf 2020 Kevin als enig eigenaar overbleef.

Terug naar de tekentafel om te zien of dat er met PhysiQ fitness nog wel de juiste koers gevaren werd. Kevin kwam uit op ZUID.

           Logo crossfit Zuid

 

 

 

 

 

Ondanks dat we al 3 jaar PhysiQ heetten, trainde Roosendaal en omgeving nog steeds bij ZUID in plaats van bij PhysiQ. Misschien ook omdat het veel makkelijker uit te spreken is (niet onbelangrijk

Het kon echter niet terug naar het Crossfit ZUID van 2012. Tijd voor volledige make-over.

Crossfit ZUID vanaf 2020:
Een plek waar leuk sterk en fit  worden én het menselijk contact centraal staat.
Een plek waar ieder persoon, ongeacht zijn achtergrond, gesteldheid of interesse, kan komen werken aan zijn/haar gezondheid en fitness. Of je nu gewoon lekker wil trainen onder de beste begeleiding of in een leuke groep mensen je hoofd kan leeg maken.

Crossfit ZUID is YOUR PLAYGROUND.

Tot snel!