Ga netjes met het materiaal om.

Breng het materiaal altijd gecontroleerd naar de grond. Alleen barbells met minstens aan elke kant een 10kg bumper schijf mag je laten vallen vanaf maximaal schouderhoogte.

Elk ander materiaal (lege stang, kettlebell, dumbells, etc) kunnen gewoon worden neergezet.

Vermoeidheid is geen excuus en luiheid geen legitieme reden. Gelieve dit te respecteren.

Magnesium hoort en blijft in de magnesium bakken.

Gebruik van magnesium is een privilege, ga er daarom netjes mee om. Indien je wilt turven kun je daarvoor je schrift gebruiken.

Magnesium is geen schmink. 🙂

Zorg dat je op tijd komt!

Geef jezelf genoeg tijd om je om te kleden, je schoenen te wisselen en je voor te bereiden op de WOD. Wanneer een les op tijd kan beginnen en eindigen is dit prettig voor jezelf maar ook voor anderen.

Slow is smooth, smooth is fast.

Ongelukjes en blessures gebeuren meestal t.g.v. ongeduld. Zorg ervoor dat je altijd kwalitatief goed en beheerst beweegt. Veel herhalingen en/of veel kilo’s wegen niet op tegen slechte beweegpatronen. De coach zal je hierin begeleiden.

Open Gym gebruik.

Het gebruik van de Open Gym kost altijd 1 credit. We willen hiermee voorkomen dat er onbeperkt gebruik wordt gemaakt van Open Gym naast de groepstrainingen. Open Gym is altijd bedoeld om te werken met een specifiek programma van ons of goedgekeurd door ons.

Het is ook niet de bedoeling om al je credits te gebruiken voor de groepstrainingen en daar bovenop nog onbeperkt te trainen in de Open Gym. Wanneer we merken dat dit toch gebeurd, zullen de coaches het initiatief nemen om je op het rooster in te schrijven.

Meer trainen is niet beter, beter trainen is beter! En daar helpen we je graag mee.

De groepstrainingen hebben ook altijd voorrang op materiaal en ruimte. Op werken met de sleds na is er niets wat perse op de grasmat moet gebeuren qua oefeningen (lunges, yokes, sandbag carries, farmer walks, etc).

Ventilatoren en speakers.

De ventilatoren en speakers zijn aangeschaft om jullie ervaring te verbeteren tijdens jullie tijd in de gym. We willen echter wel benadrukken dat deze items alleen door de coaches bediend mogen worden. Zelf de muziek harder zetten of een ventilator aan te slingeren is ongewenst. Dit gebeurd alleen op expliciete toestemming van de coaches. Naast het feit dat het dure apparatuur is, kan het gebruik hiervan ook de kwaliteit van de trainingservaring verlagen (geluidsoverlast / onverstaanbare coaching.

Gelieve dit te respecteren.

Draag je steentje bij om de gym netjes te houden.

Wij doen ons best om de gym zo netjes mogelijk te houden. We weten dat jullie dat ook prettig vinden en vragen je hulp door alles wat je zelf gebruikt ook netjes op te ruimen. Denk aan je schrift en pen in de daarvoor bestemde kast, lege bekertjes in de daarvoor bestemde afvalbakken en je bidon weer mee naar huis. Dit geldt ook voor de Community Corner.

Toegang tot kantoor en opslag.

Geen enkel lid mag zichzelf ongevraagd toegang geven tot het kantoor of het opslaghok. Dat zijn ruimtes die alleen bedoeld zijn voor de coaches.

Gelieve dit te respecteren.

Last but not least

CrossFit Zuid heeft onderlinge betrokkenheid hoog in het vaandel staan. Aanmoediging van elkaar wordt zeer gewaardeerd. Het maakt hierbij niet uit op welke niveau je CrossFit beoefend. We zijn een team en we eindigen een workout dus ook samen! Help elkaar door de workout heen, ook als je bijvoorbeeld eerder klaar bent.

Have Fun!