FAQ

Massa is bij ons geen kassa. Wij trainen een beperkt aantal mensen onder actieve begeleiding.
Wij werken met kleine groepen om zo het maximale uit iedereen te halen.
Wij zorgen voor onze leden.
Wij stimuleren iedereen actief om te komen traininen. Wij zoeken geen “sponsoren”
De trainingen, de coaches en het materiaal zijn van topkwaliteit!
De koffie en thee is gratis en de resultaten zijn groots.

Neem contact met ons op om onze menukaart te bemachtigen.

Lid worden van ZUID gaat in tenminste 2 stappen.

*1. Contact opnemen met ons 😊
2. Een verplichte basistraining.

Na de basistraining schrijf je je in voor een abonnement naar jouw voorkeur.

* Contact opnemen betekent dat je je direct inschrijft voor een proeftraining of dat je direct deelneemt aan de basistraining als er geen proeftraining gegeven wordt

Er zijn alleen proeftrainingen als er ook daadwerkelijk ruimte is om lid te worden van ZUID. Zie je geen proeftraining staan, dan bestaat de mogelijkheid dat we een ledenstop hebben. Neem dan ALTIJD even contact met ons op om de status te checken.
Kan je wel een datum invullen dan is er sowieso ruimte en kan je jouw persoonlijke optie invullen.
In een normale situatie hebben we 1 volledige week (alle uren in het rooster) beschikbaar om een les mee te draaien. Zo kan niemand zich excuseren wegens een volle agenda.

Bewegen. Dit klinkt heel sneu 😊 alsof je niet kan bewegen. Natuurlijk kunnen we
allemaal bewegen. Echter wat we je leren is hoe je goed en veilig kan bewegen.

Je leert..

..Waar je op moet letten als je beweegt?
..Hoe je je lijf het sterkst maakt als je gaat bewegen/tillen/verplaatsen?
..Welke aanwijzingen je van je coach kan verwachten als je in de les staat.
..Hoe we jou gestel, zo veilig mogelijk, én fit én sterk én soepel gaan maken.
..Onze methode achter de gekheid die je ziet en beleeft.

Iedere training duurt plusminus 1 uur.
Je traint in groepen van 14 tot 20 mensen.
Iedere training wordt van begin tot eind begeleid door 1 trainer.
We kennen krachttraining (WOD) en conditietraining (WORK)
Wij doen de programmering.
Dit betekent dat wij per dag bepalen welke training jullie doen. Je hoeft dus zelf helemaal nergens over na te denken. Wij zorgen ervoor dat je iedere training optimaal getraind wordt binnen jouw mogelijkheden..
Wij bepalen maar jij regisseert. Dit betekent dat wij het accepteren en respecteren als jij, om welke reden dan ook (slecht geslapen, druk op het werk, katertje etc..), niet op je top kan presteren. Het belangrijkste is op dat moment dat je gewoon even ontspannen komt bewegen en je trainingsritme vasthoudt.
– Veilig(heid), kwaliteit en gezondheid staan bij ons altijd op nummer 1.
– Zowel de trainer als de groepsdynamiek zorgen voor een heerlijke trainingsomgeving.

Klik op deze link om inzicht in het rooster te krijgen

ZUID is ingericht op begeleide trainingen. Onze coaches zijn vakmensen en we willen graag dat iedereen hier hun voordeel uit haalt. Om deze reden hebben we Open Gym-only abonnementen. Binnen de reguliere lidmaatschappen bestaat wel de mogelijkheid om vrij te trainen. Vooraf wordt er op toegezien dat je veilig en verantwoord kan trainen.

De POSSE van ZUID is beschikbaar voor allerlei verschillende soorten training. Zo ook Personal Training. Verdiep je in de coach , in zijn/haar achtergrond en neem direct contact op met ZUID voor jouw voorkeur.

Ook met blessures of pijntjes kan je gewoon bij ons starten. Wij staan op de vloer júist om je fysiek sterker gezonder en zekerder te maken. Al is het maar 1% beter. Beter is beter.
Wij zoeken en vinden áltijd een oplossing om je optimaal te trainen binnen jouw mogelijkheden. Dit kan zijn met aanpassingen in de groepstrainingen of mogelijk een tijdje Personal Training.
Onze coaches zijn gespecialiseerd in training en beweging en kunnen je, soms letterlijk, aan de hand meenemen om je de trainingsprikkel te geven die op dat moment haalbaar is voor jou.
Dit kan zijn met een kleine aanpassing van een oefening tot het ombouwen van een bestaand programma naar iets wat op dat moment past bij jou.
Ook kunnen ze je helpen met dingen die je buiten onze 4 muren kan doen om jouw (herstel)proces te versnellen.

Laat die blessure je niet in de weg staan voor een fit en gezond lijf en leven.

Een van de dingen die snel geroepen worden rondom CrossFit is dat je snel blessures krijgt.
Het antwoord op die vraag is; bij iedere sport die je beoefent is er een risico op blessures. Het hangt er simpelweg vanaf hoe “gek” je doet. 😊
Kom je binnen, luister je niet naar de coaches en laat je je meeslepen door mensen die al jaren consequent komen trainen? Tja.. dan is de kans op blessures nét ietsiepietsie groter natuurlijk
Binnen ZUID concentreren wij ons op fysieke training met CrossFit als rode draad.
We concentreren ons op de mens en zijn/haar niveau. Dit betekent dat wij aangeven wanneer je “gek” mag doen en wanneer je een tandje terug moet schakelen.
Zo houden we je heel – to live another day

ZeKerz!
Je hoeft absoluut niet van “een bepaald niveau” te zijn om bij ZUID te starten. Als er 1 plek is waar iedereen welkom is, dan is het ZUID.
Dun, dik, kleur, ras, oud, jong, superfit, net van de bank gerold etc..
You name it.. we’ve got it!
De coach weet direct wanneer je nieuw bent en zorgt ervoor dat je met je billen in een warm belandt. Daarnaast zal je merken dat de groep je direct welkom heet.
Alles en iedereen traint hier met en naast elkaar. Ieders op zijn op haar niveau om vervolgens na afloop samen koffie of thee te drinken en de workout en het leven met elkaar te bespreken.

Afhankelijk van je trainingsfrequentie binnen de 4 muren van ZUID en je gedragingen buiten de 4 muren gaan jij en je lijf veranderen.
Hou er rekening mee dat je sterk, fit en of afgetraind geraakt. Daar komt bovenop dat je je echt niet normaal lekker gaat voelen door onze trainingen.
(te) groot of opgeblazen gespierd zul je van alleen trainingen bij ons en goede gedragingen buiten de 4 muren van ZUID niet worden 😉

Kinderen vormen vaak een beperkende factor om te gaan sporten omdat ze 9 van de 10 keer niet mee kunnen/mogen (soms vormen ze ook een goed excuus dat je niet kan gaan) Bij ons is dat echter niet het geval. De kinderen kunnen gewoon mee! We hebben een minispeelhoekje met boekjes, kleurplaten en potloden en een krijtbord. Ook is er internet voor de digitale generatie.
Zeer belangrijk te weten is dat de verantwoordelijkheid bij de ouders blijft liggen. Er is geen directe toezichthouder. De coach op de vloer zal altijd een oogje in het zeil houden met betrekking tot de veiligheid van de mensen in de zaal maar de kinderen zijn niet zijn zijn/haar verantwoordelijkheid.
De kinderen dienen goed te luisteren, aanspreekbaar te zijn door de coaches en de veiligheid en onbezorgdheid van andere sporters niet te beperken.
Twijfel je hier aan? Dan kunnen we ze altijd ter plekke vastbinden voor een uurtje.